tisdag 30 augusti 2011

Projekt: Filigrandelar av virkad duk

Crochet sweden


På bloggen Resin Crafts kan du läsa ett lite ovanligt projekt att imitera filigrandelar av något så oväntat som en gammal virkad duk, som var färdig att kastas då den var nedfläckad.

Istället för att göra sig av med den fula duken så valde Carmi att klippa den i bitar, som täcktes med epoxiharts och, när de härdat, målades i metallicfärg. Själva instruktionerna hittar du här, men missa inte att sedan sedan läsa Faux Filigree -- The Finished Piece för ett exempel på hur du kan använda "filigrandelarna" i ett smyckesprojekt. Där har hon också behandlat filigrandelen med en ärgad "patina", vilket än mer får den att se ut som metall.Foto: Elaine with Grey Cats from Mountain View, CA, USA [CC-BY-SA-2.0], via Wikimedia Commons

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails