måndag 8 augusti 2011

Noterat: Ny finish från B'Sue Boutiques


 B'Sue Boutiques, som specialiserar sig på amerikanska smyckesdelar i mässing i olika s k true designer finishes, har nu i sommar lanserat en ny spännande -- och nickelfri -- finish: rusty black patina. Det är en kopparbrun plätering överdragen med en ojämn mattsvart finish där det bruna skymtar fram nästan som rost på svärtat järn. Klicka på bilden för en förstoring så ser du tydligare detaljerna i finishen.Smyckesdelarna kan användas som de är eller putsas med en impregnerad polertrasa för att ta bort en del av det svarta på upphöjda partier och få fram glansen i pläteringen under (se bild nedan). Då liknar det mer svartoxiderad koppar. Ovan syns skillnaden före (t.v.) och efter (t.h.) polering. Vilket du föredrar är en smaksak.Förutom rusty black patina lanserades även en annan nickelfri finish med det välsmakande namnet chocolate ox. Den påminner något om exempelvis Vintajs och Trinity Brass vintagepatinor, men är en plätering vilket ger en jämn färg och högre glans. Den är också en smula varmare än vintajs patina: som namnet antyder är den bästa färgjämförelsen mjölkchoklad.

Båda finishar är vad B'Sue kallar true designer finishes. Med detta avser de en plätering och ytfinish av hög kvalitet, gjord i USA. Det betyder att du kan förvänta dig en tjockare plätering och genomtänkt ytbehandling. Russian goldplate (som jag skrivit om här) innehåller t ex verkligen 18 k guld och silverware silverplate görs med finsilver. Den senare är en plätering tjock nog för att klara oxideringsmedel.

1 kommentar:

  1. Tack för all information du delar med dig av i min nya hobby.Mkt inspiration hittar jag här...
    Kram Kicki

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails