Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 13 oktober 2010

Teknik: Plaited herringbone -- herringbone à la SweetPeas

SweetPeas är japanska pärlaren Chika Terais alias och herringbone à la SweetPeas är namnet hon gav till den teknik hon råkade upptäcka när hon skulle lära sig ndebele/herringbone. När tekniken publicerades i Bead & Button (April 2002) så döptes den av dem till plaited herringbone. Namnet till trots är tekniken på sätt och vis ganska olik det sömsätt som inspirerade den: här sys pärlorna fast "omlott " i ett asymmetriskt mönster.

Chika har publicerat grundinstruktioner på sin hemsida. Längst ned på sidan finner du bilder på färdiga smycken, som hon gjort i tekniken. Artikeln i B&B kan du köpa från deras hemsida där den går under rubriken An Exciting Japanese Export. Chika har även utvecklat sin teknik och i artikeln Part 2: Plaited Herringbone så kan du där dig en cirkulär och tubulär version av den. I det projektet ingår så väl pärlade pärlor som runda hängen.

Obs! I den första artikeln är två illustrationer felaktiga: du kan ladda ned de rättade versionerna här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails