fredag 5 februari 2010

Mönstertips: Pärlhjärtan


Pärlan, som du finner i ostron och musslor, har en stark symbolik som gör att den kan passa extra bra till hjärtan. Den står för renhet och fruktbarhet, gudomlighet och vishet samt inom kristendomen för guds ord och kvinnliga dygder. Mer om den symboliken kan du läsa i texten om Pärlnamn.

Sötvattenspärlor är oftast mer eller mindre oregelbundna i formen beroende på kvalitet, vilket kan göra det lite svårare att sy med dem, men det går. För mer regelbundna former, använd pärlimitationer som finns i flera prisklasser från billiga vaxpärlor till dyrare Swarovski crystal pearls och shell pearls.

Ett puffig RAW-hjärta finns beskrivet hos Kiwa och ett annat hos Parts Club. Ett mindre hjärta finns på Beadjewelrymaking.com och ett hana-amihjärta på 3dBeading. Små bulliga hjärtan blir fina i rispärlor, som Chris Prussing visar i 3-D Heart Beads. Ett stort lyxigt hjärta med inslag av kristallpärlor finner du hos Artbeads.co.kr, som även har ett mindre hjärta här.

Många hjärtan, som görs med kristallpärlor kan även göras med runda och risformade pärlor så förutom tipsen här, se även Kristallhjärtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails