Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 9 december 2009

Mönstertips: Tumregel för flerradiga halsband


Ska du göra ett flerradigt halsband med separerade rader, men tycker det är svårt att avgöra hur stor längdskillnad det ska vara mellan dem? De ska ju vara särade, men ändå inte ha för stort avstånd emellan -- och så till vida att du inte gör ett långt halsband, som viras flera gånger om halsen, kan du inte justera detta i efterhand. Följer du ett mönster kommer där att stå exakt hur långa de respektive strängarna ska vara, men skapar du dina egna halsband kan det vara bra med en liten tumregel att ta till.

I BeadStyles Beader's Notebooks ges en sådan tumregel. Gör du ett kort halsband så räcker det att göra varje ny rad ca 2,5 cm (1 inch) längre än föregående. För ett långt halsband, matiné eller längre, så passar det bättre att förlänga varje rad med drygt 5-6 cm.

Självklart kommer det enskilda halsbandets design att påverka vilka utökningar som blir passande, men ovanstående princip kan vara något att utgå från.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails