fredag 27 november 2009

Mönstertips: Vacker makramé med inslag av metalltråd och pärlor


Joan Babcock har lanserat en ny sajt där hon säljer material samt sina egna böcker, DVD:er, kit och nedladdningsbara mönster för makramésmycken -- Micro-Macramé Jewelry.com. Här finns bland annat örhänges- och armbandskit i sprakande färger, men det jag personligen fastnade mest för var dock två eProjects, vackra i både färg och form: Butterfly Brooch och Swirl Brooch, vilka du ser på fotot ovan. Dessa båda knyts över en stomme, som du formar av metalltråd, vilket skiljer dem från många makramésmycken.

Även om modern makramé inte intresserar dig -- jag lovar, den har inget med 70-talets läskigheter att göra -- så är sajten väl värd ett besök för smyckenas fina mönster och färger. Mer inspirerande ögongodis kan du finna på Joan Babcocks egen hemsida.


PS! Vill du få mer tips om makramé i smyckestillverkning? Se Makramé med mera -- ett av bloggens mest lästa inlägg, som tar upp grunderna så väl som ger mönster- och materialtips.


Fotona är © Joan Babcock Designs och här använda med vänligt tillstånd.

2 kommentarer:

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails