Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 22 maj 2009

Manekis projekt: Blomsterringar






Ännu ett blomprojekt från mig och en fortsättning på "minitemat" o-ringar (läs mer om o-ringar här). Detta är ett snabbt och enkelt smyckesprojekt med en teknik som är användbar i många sammanhang. Jag använder akrylblommor, men det går också bra att använda andra mittborrade pärlor och smyckesdelar.




Material för en ring:

1 stor o-ring med innerdiameter som motsvara din ringstorlek (eller gärna lite större)
1 mitt"borrad" akrylblomma med platt baksida
ca 15-20 cm vaxad lintråd

Verktyg: sax

Teknik: Lärkhuvud, råbandsknop eller kirurgknut





1. Vik tråden dubbel och fäst dem om ringen med ett s k lärkhuvud (se ev. instruktioner här). Dra åt så att knopen sitter tätt mot ringen. Justera så att den sitter rakt ut, annars kommer blomman att sitta i vinkel mot ringen.




2. Trä på blomman på trådändarna.




3. Knyt en överhandsknop och dra åt så att knuten sitter tätt mot hålet i blomman. Det skadar inte att vara lite hårdhänt här.

4. Knyt ännu en överhandsknop så att en råbandsknop bildas. Vill du vara säkrare på att knuten håller, gör en s k kirurgknut istället.




5. Klipp av trådarna så nära knuten som möjligt utan att skada den eller få den att lösa upp sig. Undvik också att skada blomman. Du kan dutta på lite klart lim, genomskinligt nagellack eller liknande för att fixera knuten. Ringen är nu klar.





Variant: Svarta blommor
Den svarta ringen är gjord på samma sätt som rosenringen, men med några variationer. Först och främst har flera blommor fästs på ringen. Varje blomma fästs för sig såsom illustrerat ovan.

För det andra har en 4 mm pärla använts som pistill på den stora blomman. Detta gjorde då hålet i blomman var så stort att knutarna hade slunkit igenom. Pärlan träddes upp på den ena trådänden innan de knöts samman. När den första överhandsknopen knutits drog jag i trådarna tills knuten hamnade mer eller mindre bredvid/under pärlan. Sedan knöts kirurgknuten färdig.


2 kommentarer:

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails