onsdag 16 november 2016

För barn: Julpyntsprojekt som alternativ till adventskalender

Igår tipsade jag om adventskalendrar för pärlare, vilket inkluderade en julkalender från Hama. Perler Beads, ett amerikanskt märke av pärlplattor, har ett annat adventskalenderprojekt som går ut på att varje dag fram till jul fästa ett pärlplattemotiv på en bild av en gran. Detta är alltså ingen kalender med luckor som ska öppnas varje dag för en liten överraskning, något som inte är lika vanligt i USA som i Europa, utan mer en nedräkning till jul. Lite som när vi tänder ett julljus med datum.

Projektet med materialförteckning och utskrivbar julgransbild laddar ned från deras hemsida.

Tanken är att pärlplattorna ska göras i förväg så att barnen kan fästa ett nytt motiv på granen varje morgon, men vill ni pyssla varje dag så kan du förstås lägga pärlorna och det mönstren som behövs för varje dag i små paket på din egen hemmagjorda adventskalender (det finns massor med tips och idéer på hur du kan göra en sådan exempelvis på Pinterest).


Tänk på att de räknar fram till 25, inte 24 som vi gör. Är du haj på fotoredigering kan du ta bort en siffra och justera de andra så att 24 hamnar i toppen. Då avslutar du som tänkt med en stjärna på när julen börjar. Alternativt kan du fästa stjärnan redan från början för att döja 25:an, något som är mycket snabbare men kanske förtar lite av det speciella med att avsluta med stjärnan.


Foto: Perler Beads


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails