Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 10 oktober 2016

Tävlingar och utmaningar: Oktoberutmaningar






Ny månad betyder nya utmaningar för pärlare och smyckestillverkare. Här är en sammanfattning av aktuella månadsutmaningar (för andra under månaden aktuella utmaningar/tävlingar, se tidigare inlägg i kategorin Tävlingar och utmaningar). Som vanligt en mix av både rena utmaningar utan priser involverade samt utmaningar med tävlingsmoment och/eller utlottade priser. Numer finner du även några års- och veckoutmaningar utöver de månatliga i listan.

OBS! Många månadsutmaningar håller på månaden ut eller avslutas upp till en vecka före månadsskiftet, men exakta datum kan variera stort så läs regler och information noga för att inte missa din deadline.

~*~


50 Years of Newbery Medal Winners: Book-Inspired Art for 2016
Michelle Machs årslånga projekt i år har tema böcker böcker som vunnit Newberymedaljen, ett amerikanskt pris för barnlitteratur, och hon inbjuder andra till att också delta i utmaningen. Varje vecka har en bok som tema och du kan delta som läsare (berätta vad du tyckte om boken) eller kreatör (skapa något inspirerat av boken, behöver ej vara smycken/pärlor). Presentation sker varje tisdag. Det är inget krav att du måste delta varje vecka utan du kan hoppa på och av efter vad som passar dig. Fullständig info finner du här.


52 Week Challenge: Pendants
I år pågår en ny årslång veckoutmaning som går ut på att skapa ett hänge per vecka under detta år, dock utan krav på att man måste "pärla ikapp" om man börjat efter vecka 1 utan då börjar man den vecka man känner för och forsätter sedan året ut. (Det är iallafall målet, många gånger kommer saker emellan som gör att årslånga utmaningar kantas av avbrott och eftersläpningar i realiteten.) Deltar du i 52-utmaningen så finns det en FB-grupp där du visar upp dina alster för andra deltagare. Läs mer om utmaningen här.


Art Jewelry Elements
AJE har både "vanliga" månadsutmaningar – där du kan delta med ett färdigt smycke (med pärla/smyckeskomponenter som är handgjorda av dig eller någon annan) eller skapa din egen pärla/smyckeskomponent, eller något annat konstnärligt verk – och Component of the Month. I Component of the Month tävlar du om att vinna en av månadens komponenter och sedan skapa något med den i tid för en blog reveal i slutet av månaden. Utlottningarna varar bara ett par dagar runt månadsskiftet så håll ögonen öppna för att delta. Se AJE för mer information.


Art Bead Scene Blog
Tema för månadens art bead-utmaning är som vanligt ett utvalt konstverk (ej presenterat när detta skrevs). Tänk på att det som vanligt är krav på att använda minst en art bead, köpt eller egentillverkad (se bloggen för definition). Vinsten var månad utgörs vanligtvis också av art beads. Numer kan bidrag också utgöras av dina egentillverkade art beads. Bilderna ska numer läggas upp på Pinterest istället för Flickr. Läs mer om utmaningen här.


Bead Journal Project
Årslånga pärlutmaningen Bead Journal Project har numer en något annorlunda och mer individuell form där deltagarna själva sätter upp sina mål med avseende inte bara på pärlarbetenas/ "dagbokssidornas" storlek och form utan också antalet arbeten som de vill göra (mot tidigare gemensamma målet på en "sida" per månad) och när du vill börja. Information om BJP samt hur du blir medlem i den nya gruppen hittar du här.


Earrings Everyday
Månadsutmaingar för dig som gillar att göra örhängen. Utmaningen går ut på att, inspirerad av månadens utvalda inspiration (t ex ett foto, en målning, en konstinstallation, en film, en dikt, en person, en plats etc), plocka fram vad du har i gömmorna och skapa ett par örhängen. Blogga sedan om det för en blog hop den tredje fredagen i månaden. Mer information om månadens utmaning hittar du här.


Facet
Kalmbachs nya sajt är i gång och det är där du nu finner månadsutmaningarna från Art Jewelry Magazine. Läs mer om tävlingen här.


Monthly Makers
Det engelska namnet till trots är detta en svensk utmaning, som arrangeras av tolv pyssel-/DIY-bloggare. Den tionde varje månad presenteras månadens tema och sedan har du fram till deadlinen den 28:e att skapa något på detta tema. För mer information, se deras hemsida (för teman etc klickar du dig sedan vidare till deras FB-grupp och/eller Instagram).


Operation Tackle That Bead Stash
OTTBS alternerar mellan temautmaningar och färgutmaningar. Här får du lov att delta med kreationer baserade på andras mönster så länge du anger designerns namn (gärna med länk). Bloggens fokus ligger på att använda pärlor man redan har hemma: inget krav för utmaningen, men det uppskattas. Pärlmakare kan delta med sina pärlor, inte bara färdiga alster. Alla alster måste vara gjorda specifikt för utmaningen. Bland de som deltar i utmaningen kommer en vinnare, som får ett pris från månadens sponsor, att lottas fram. Läs mer om månadens utmaning här.


Year of Jewelry 2015
Year of Jewelry (YOJ), en årslång utmaning där du ska tillverka ett smycke på ett tema varje vecka, är i gång även i år. Information finns på denna Facebooksida (hoppas jag: man måste logga in så jag, som saknar FB-konto, kan inte se något).


Känner du till fler återkommande månadsutmaningar för pärlare och smyckestillverkare? Tipsa gärna! 
Fler tävlingar och utmaningar hittar du under en egen kategori här i bloggen, men glöm inte att du även finner ytterligare utlottningar, tävlingar med mera på mitt pinterestboard.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails