Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 14 oktober 2016

Projekt: Virkade reflexbroscher






Låt oss avsluta veckan med lite mer reflexer. Efter fjärilarna, blombroscherna och de maskinbroderade armbanden kommer två virkade broscher med reflexgarn.

Mönster till en tredimensionell ros finner du hos Mest virkat (bild ovan).

Slöjd-Detaljer har tagit ett virkmönster från boken 100 snöflingor att virka, sytt fast några pärlor i mitten och fäst en broschnål på baksidan för en söt spetsvirkad blomma.

En nätt fembladig blomma finner du instruktioner till hos Panduro.


Se till att synas i mörkret – några saker att tänka på

För att en reflex ska vara verkningsfull så ska den dels användas rätt, dvs sitta relativt lågt ned (nederfållen på jackan, jackärmarnas slut eller på byxorna), samt ha en tillräckligt stor reflekterande yta. Tänk också på att reflexer slits och efter några år tappar de mycket av sin ljusstyrka. På Trafikverkets hemsida och hos NTF kan du få tips på hur du kontrollerar att din reflex är tillräckligt bra.Generellt sett är de traditionella hårda reflexerna bättre än mjuka reflexer (som reflexband). Mer info finns även i Trafikverkets pdf-broschyr Visa dig med reflexer.



Foto: Mest virkat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails