tisdag 4 oktober 2016

Projekt: Träkedjor utan fogar


En kedja bestående av länkar sågade och täljda ur ett stycke trä är ett klassiskt träslöjdsprojekt, som kan imponera den som inte vet hur man gör dem. Kedjorna är ofta stora jämfört med smyckeskedjor, men de kan användas i smycken.

Hur du gör kan du läsa om i denna Instructable av Seamster. Den inkluderar lite olika tekniker, inklusive en snabbvariant där du sågar ut varje länk för sig, sågar upp dem och limmar ihop dem till en kedja. Inte lika intressant som en kedja täljd ur ett stycke, men ett alternativ för dig som tycker att det är för tidskrävande att gör en hel kedja, bara har tillgång till mindre träbitar eller vill blanda länkar av olika träslag (eller mixa trälänkar med länkar av andra material).


Foto: Seamster


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails