måndag 3 oktober 2016

Projekt: Lysande strömknappshänge


Inspirerad av ett dyrt smycke skapade ChrysN på Instructables detta halsband med en strömknapp och en blå lysdiod. Instruktioner till smycket finner du här.

Som artikelförfattaren skriver finns det ingen mekanism för att släcka och tända lysdioden. Hon använder sig av en pappersbit, som puttas in mellan ena metalltråden och batteriet (på samma sätt som man gör med spelande gratualtionskort). Batteriet är också fast, vilket gör att det inte kan bytas. Detta diskuteras i kommentarsfältet, som ger några förslag på hur man skulle kunna lösa dessa svagheter i designen. Rent generellt är detta en enkel och billig design så det finns mycket utrymme för dig att göra din egen variant med bättre/snyggare material.

Tips: Vill du inte använda dig av en lysdiod? Ett alternativ kan vara att använda dig av självlysande material, som lyser i mörker, t. ex självlysande lera eller pigment i harts.


För med LED-smycken, se Smycken med lysdioder och Paracordarmband med LED-ljus.


Foto: ChrysN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails