tisdag 20 september 2016

Pärlsort: PropellerpärlaTri bead ornamentsLiksom ploppärlorna är propellerpärlorna värda en liten text av rent nostalgiska skäl. Tillsammans med stjärnpärlorna och nabbipärlorna är det en av de första pärlsorterna som barn brukar stöta på (eller, åtminstone var det så när jag var liten). Pärlorna, som görs av färgglad plast, är speciellt roliga då de är gjorda så att de passar in i varandra som ett pussel när de träs.

De finns i flera olika opaka eller transparenta färger. Det finns även "specialare" som pärlor med glitter inblandat i plastmassan och pärlor med en metalliserad yta.

På engelska heter pärlsorten tri-beads, vilket numer också är namnet på en tjeckisk triangulär, platt glaspärla.


Det finns liknande pärlformer i tjeckiska vintagepärlor för dig som föredrar glas, se exempelvis denna butik. Jag känner inte till om det finns någon exakt motsvarighet till propellerpärlan i glas som fortfarande tillverkas, men det finns nytillverkade pärlor som de här, vilka ger en liknande om än inte exakt likadan effekt (interlocking, som det kallas på engleska). Känner du till ett bättre alternativ för någon som söker propellerpärlor i glas, tipsa gärna!Foto: Andrea R [cc by-nc-sa 2.0]


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails