tisdag 21 juni 2016

Projekt: Snäckskalsformade pärlor


Flera av inspirerats av Carol Blackburns polymersmycken, vars former kan föra tankarna till böjträkreationer och dekorationer av pappersremsor. Hennes egen workshop om tekniken säljs på CraftArtEdu.

Känner du dig lite snål finns det gratistutorials av andra runt om på nätet. En bildutorial över tekniken finner du hos Maerys. I övrigt är tekniken kanske främst återkommande i YT-videor som de av Elena MalyshevaLina Bluecherry och Katrin. Den sistnämnda visar även ett halsband med "hopflätade" pärlor. Det är i halsbanden som Carol Blakcburn verkligen tar tekniken ett steg längre och skapar  något riktigt häftigt.


Här används genomgående polymerlera, men tekniken fungerar även med andra material, från papper till läder och fanér. Tänk på att tjockleken har stor påverkan: att polymerpärlorna får en vriden snäckliknande form beror på att de är tjockare än det tunna papper som används för att göra runda julgranskulor i samma teknik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails