torsdag 5 maj 2016

Teknik: Lindas tips för att laga magnetlås


Magneter i magnetlås är inte alltid så bra fastlimmade och även de som är det får stå ut med en del belastning varje gång de öppnas så det är inte konstigt att de ibland lossnar. Att limma fast en magnet som lossnat är egentligen inte svårare än det låter (bara man tänker på detaljer som polaritet och att använda rätt lim), men för bästa resultat finns det flera tips som gör reparationen speciellt lyckad. Linda delar med sig av sina bästa tips i bloggartikeln How to repair a magnet clasp.


Tips: Testa gärna att öppna och stänga låset några gånger och se hur bra det är limmat innan du använder det. Då kan du minska risken att låset går sönder de första gångerna smycket används, något som är speciellt pinsamt om man sålt eller gett bort ett smycke till någon. Ett smycke med magnetiskt lås kan kombineras med en säkerhetskedja för att minska risken att tappa smycket om låset går upp eller går sönder.


Foto: Linda's Crafty Inspirations


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails