torsdag 12 maj 2016

Teknik: Lasergraverade träpärlor


Obehandlade träpärlor är en perfekt grund för dig som vill skapa personliga pärlor. De kan målas, betsas, brännmärkas (pyrografi), stansas och stämplas, fuskpatineras, ritas på, snidas, decoupagas, lindas med tråd (eller sidenband), pärlas (t ex pärldoppas eller viras), blingas, kläs i tyg osv. Modern teknik har gjort det möjligt att designa pärlor på ännu fler sätt – som att lasergravera (laseretsa) motiv på dem.

Instructables beskriver Adam Watters hur du kan skapa dina egna lasergraverade pärlor. Han visar både hur du riggar upp pärlan och anpassar ett motiv för att graveras på en sfärisk yta ( i hans exempel en jordglob, som du kan se på fotot ovan). Det är ingen nybörjartutorial utan den kräver en viss kunskap om hur du använder en lasermaskin.

Dessa maskiner är kanske inte något som alla har hemma, men idag finns det på flera håll "maker spaces" och liknande där man kan få låna en laserskärare eller -gravyrmaskin att arbeta med.

Det är enklare att gravera på en plan yta så om du är sugen på att göra dina egna lasergraverade pärlor och hängen kan det vara en startpunkt. Det finns också de som säljer pärlor etsade med om inte motiv så i alla fall text enligt kundens önskemål, något som tidigare nämnts här.
Foto: Adam Watters


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails