tisdag 31 maj 2016

Teknik: Lås med tränsad ögla

Textila armband kan med fördel avslutas med en knapp som lås. Det kräver ett knapphål eller en låsögla i andra änden på armbandet, något som kan göras på olika vis. Martha Stewart tipsar om hur du kan göra en ögla av (broder)garn, som förstärks med langettstygn. Tekniken passar speciellt bra för broderade armband eftersom du kan använda samma tråd till öglan som till broderiet så att de matchar varandra.

Om du inte sytt langettsygn förr så kanske bilden och instruktionerna på sajten vara lite för kortfattade. En närbild på hur stygnen sys kan du se i illustrationen nedan. Notera att de två sista stygnen är löst sydda för att tydliggöra. När du syr drar du åt stygnen så de blir lika täta som till höger i bilden. Behöver du steg-för-steginstruktioner, se exempelvis Pin Tangle (foton) eller Sheru Knitting (video).


Foto: Martha Stewart (övre)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails