torsdag 19 maj 2016

Projekt: Halsband med halvcirklar x4

Enkla geomtriska former är alltid roliga att arbeta med. Man kan göra minimalistiska smycken med en figur, kombinera dem till komplexa mönster eller helt enkelt manipulera dem genom att vika dem. Här är fyra exempel på enkla smyckesprojekt där man tagit en väldigt enkel form, cirkeln, och vikt den på mitten.

Sweet Paul gör det på enklast möjliga vis genom att använda sig av runda klistermärken, som viks över en tråd. Ett superenkelt projekt för barn.

Delia Creates syr "pärlor" av skinn, som träs på en kedja. Hon tipsar att du kan avsluta med att klippa fransar i halvcirkeln.

Skygrazer applicerar samma teknik med vikta cirklar på polymerlera. För att göra pärlorna mönstrade pressas leran först ut till tunna remmar som snurras ihop - för enklare variant, använd andra tekniker för att färga/mönstra leran eller använd enfärgad lera. Kan förstås också bytas mot andra leror som silverlera, kallporslin och keramik.

Hellow Glow klipper ut cirklar i filt och fäster dem i ett överlappande fiskfjällsmönster (se foto nedan). Även här kan du variera med andra material som exempelvis skinn och – varför inte – metall. Tunna material är att föredra.
Det är bara några exempel på hur du kan använda samma princip på olika vis och med olika material. Variationerna är förstås oändliga. Varför inte vika ihop en metallcirkel för en pärla som antingen används som den är ett stansas, mattslipas eller på annat vis utsmyckas? Eller sy en cirkel i peyote, vik ihop och säkra med några stygn i nederkanten.


Foto: Sweet Paul (övre) respektive Hellow Glow (nedre)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails