tisdag 10 maj 2016

Projekt: Citronellaarmband motar myggen


Smycken som doftsatts bara för att vara väldoftande har jag tidigare nämnt (kika här för mer om det), men dofter i smycken kan användas även på andra vis eller vad sägs som ett armband med myggmedel?

Inspirerad av några masstillverkade armband preparerade med citronellaolja, som ska hålla mygg och andra insekter på avstånd, skapade Jillee sin egen variant med paracordarmband som hon preparerar med en mix av eteriska oljor. Du hittar instruktionerna till dem här.

Vad gäller effektiviteten så rekommenderar hon dem främst när det är måttligt med mygg. De är inte lika effektiva som myggmedel med DEET, men en del mygg motar de. Man måste också tänka på att spreja armbanden efter ett tag då effekten troligtvis bara håller i några timmar.


Foto: One good thing by Jillee


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails