torsdag 26 maj 2016

Historia: Pärltillverkare med historia – två tillbakablickar på 1900-taletFlera pärltillverkare i Europa kan blicka tillbaka på en lång företagshistoria. Här kan du se två tillbakablickar från ett par av dessa. Ovan ser du en kavalkad av klassiska filmer och ögonblick där kristallglittret kommer från Swarovski och nedan en något längre film där tjeckiska Jablonex står i fokus. I den senare filmen är tillverkningsprocessen lika mycket i fokus som de färdiga smyckena. Du får se pärlträderskor, spannar med rocaillepärlor och tillverkning av bijouterier likväl som modeller som visar upp de olika pärlsmyckena.


Swarovskis filmsnutt kommer från företagets egen YT-kanal i samband med firandet av Cannes filmfestival 2016. Ursprunget till den andra filmen är för mig okänt, den är upplagd på Youtube av en privatperson utan någon förklaring. Personen har även lagt upp en gammal reklamfilm för Jablonex böhmska pärlor, vilken du kan se här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails