onsdag 18 maj 2016

Hem & trädgård: Pärlsmyckade myggnät och sänghimlar

Det mesta kan göras snyggare med pärlor och så även myggnät, både de man sätter upp i fönster och dörrar och de som som hängs som en rund sänghimmel (över sängen eller som mysigt trädgårds"tält"). Här är några exempel på hur kreativa personer smyckat sina myggnät med pärlor.


Virka
Hos Halmoxen får du tips på hur du kan pärlvirka en uddkant längst ned på ett myggnät för dörren. Tyngden i de små glaspärlorna gör att nätet håller sig bättre på plats när brisen tar fatt i det. Inget exakt mönster, men tillräcklig beskrivning för att en virkare med viss baskunskap själv kan göra sin variant utifrån texten.


Brodera
Brodösen Katarina Evans syr många broderier i tyll och andra skira tyger så det är inte konstigt att hon även tog fram nål och tråd när hon ville piffa upp ett tråkigt myggnät. Inga instruktioner, men det är lätt att se på fotot hur hon sytt fast pärlorna och paljetterna.

Behöver du mer handledning, se Pärlbroderi på tyll.


Trä
Åter till den nu relativt "gamla" trenden med stora träpärlor i heminredningen. Design love fest gör en egen sänghimmel/myggnät och trär pärlor på snörena det sätts ihop med.


Inspireras av brudslöjor
För mer inspiration, varför inte kika på Smyckade brudslöjor? Där finns tekniker som pärlbroderi, limma strass på tyll, göra pärlbandsfållar med mera och inspiration till utsmyckningar som kan användas till annat än bara brudslöjor.


Foto: Halmoxen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails