tisdag 12 april 2016

Noterat: Doftande smycken på parfymmässa


Att parfymera smycken är inte något nytt, bärbara dofter har i olika inkarnationer använts i århundraden och årtusenden, men i modern form verkar de ha varit något av en mindre trend på den stora parfymmässan Esxence i Milano ("the scent of excellence - the art perfumery's event") i år.

Marlen Elliot Harrison har skrivit en artikel om detta på parfymsajten Fragrantica: Fragrant Jewels – A Look at New Ways to Wear Scent. Han rapporterar om doftsatta hängen och armband av material som papper, lava, porslin och ädelmetall. Klassiska pomandrar och parfymmedaljonger blandas med mönstrade porslinssmycken och italienska lavahängen. Läs och låt dig inspireras!

Mest spännande ur designsynpunkt är nog smyckena från Orn, som skapat en kollektion i ett speciellt pappersmaterial behandlat för att kunna behålla sin parfymdoft i flera veckor. En del av kollektionen ser du på bilden ovan, mer smycken finner du på deras hemsida.


~*~

För dig som vill göra egna doftande smycken, se de tidigare inläggen Parfymmedaljonger, Armband för eteriska oljor och Väldoftande pärlor. (Ytterligare ett blogginlägg på temat kan snart vara på gång.) Andra parfymrelaterade inlägg inkluderar Skapa en kreativ miljö med dofter, Parfym inspirerad av guldsmedja och Luftfräschare med träpärlor. Och slutligen, en liten varning: Plast och parfym en dålig kombination.


Foto: Orn Jewelry


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails