tisdag 1 mars 2016

Övrigt: Mars är National Craft Month


I USA har hobby- och pysselbranschen utsett mars till National Craft Month. Detta är något som åtminstone delvis avspeglas i pärlvärlden. Sedan några år tillbaka arrangerar amerikanska pärlbutiken FusionBeads dagliga utmaningar för pärlare under hela månaden och i år håller Heather Powers en book-along baserad på sin bok där man även har chans att vinna priser. En del pärlare passar istället på att skapa egna utmaningar med antingen ett stort slutmål eller dagliga småmål månaden ut.

Om du vill göra en personlig utmaning eller om ni är en grupp som vill göra något under månaden, men inte riktigt vet vad uppgiften eller målet ska vara så kan en idé vara att inspireras av någon annan utmaning, tävling eller grupprojekt. Se FusionBeads utmaning ovan eller kika i kategorierna Tävlingar och utmaningar samt Swappar, blog hops och grupprojekt.

En fördel med att skapa en egen utmaning, för sig själv eller en grupp man tillhör, är att den kan anpassas efter ens egna förutsättningar och mål. Säg att du har svårt att få tid till att pärla, då kan en utmaning vara att du måste göra något minst 10 minuter per dag. Befinner du dig i en svacka kan utmaningen vara olika kreativa övningar (på nätet finns många tips på detta och en del har jag samlat här). Vill du istället bredda eller fördjupa dina kunskaper kan du fokusera på att lära nya tekniker eller ägna, säg, en vecka var åt ett nytt material. Eller varför inte ta månaden till att utforska andra kreativa områden än pärlor och smycken? Första veckan garn (virka, sticka, påta osv), andra papper (scrappa, stämpla osv), tredje veckan måla, fjärde veckan tälja till exempel. Eftersom mars är påskmånaden i år så kanske ett påsktema passar. Ja, det finns många sätt att låta sig utmanas och inspireras!

Nu är det kanske lite i sista stund att tipsa om detta första mars, men det är aldrig för sent att börja. Och vad är det som säger att du måste göra detta i mars? Du kan också se det som inspiration att göra något i april eller vilken annan månad som helst som passar dig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails