torsdag 24 mars 2016

Hem och trädgård: Ägghållare av pärlor


Så du har gjort dina påskägg och det är dags att sätta fram dem. Det finns förstås många olika sätt att visa upp dem. Hänga upp dem i en tråd i påskriset eller fönstret. Placera dem i de gamla äggkopparna. Göra ett fågelbo. Placera dem i en blomkruka bland vårblommorna. Göra ett arrangemang med kattgräs. Eller så tåtar du ihop några ägghållare av träpärlor för den moderna klassiker till stil som i andra länder kallas scandi style.

För scandi style är trävita, odekorerade träpärlor ett måste, men stilrent eller ecklektiskt, det väljer du ju själv. Eftersom du inte behöver så många pärlor och långa snören kan det vara ett bra projekt för pärlslattar eller pärlor du inte vill göra smycken av.

Instruktioner finner du på flera ställen så som DaWanda, KnobzBumblebreeblogPysselbolaget och ars pro toto. Äggkoppen kan även bli en del av äggdesignen, som Pysselbolaget tipsar om här (se fotot nedan).
Tycker man en ring är för tråkig så kan man alltid lägga till fler pärlor, som påskhareägghållaren hos Atilio. Jämför även med stjärnmönstren här.

Påskmåltiden, om äggkopparna ska användas till den, kan kompletteras med matchande grytunderlägg, som du kan läsa om här.


Foto: Knobz (överst), Pysselbolaget (mitten) respektive Atilio (nederst)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails