torsdag 11 februari 2016

Verktyg och tillbehör: DIY pärlmatta i ask


Brodösen Mary Corbet bloggade nyligen om hur mycket hon gillar ett bland brodöser ibland debatterat hjälpmedel, magneten. I sin text, A Controversial Little Embroidery Tool I Love, tipsar hon bl. a. om hur hon använder sig av magneter när hon pärlbroderar. Då använder hon sig av sin egen variant av pärlhållare, vilken består av en pärlmatta av typen tacky bead mat (med en klibbig yta som håller pärlorna på plats) som inpassats i en lagom stor metallask. Hur du gör en sådan kan du läsa i hennes artikel Make Your Own Portable Bead Tray. Eftersom asken är av stål är den magnetisk och kan därför hållas på plats på det uppspända tyget hon broderar på genom att helt enkelt sätta en magnet under tyget och asken. Bonus: den klibbiga pärlmattan gör att man kan vinkla broderiet utan att riskera spilla pärlorna.

Detta tips är främst anpassat för personer som broderar på tyg och som spänner upp dem på lite större syramar där man har gott om plats för pärlasken på underlaget.

Har du ingen bra ask i magnetisk metall? Använd en ask i annat material om fäst en magnet på undersidan. Tycker du vanliga magneter är för tjocka finns det självhäftande magnettejp och -ark att köpa i pysselbutiker.


Foto: Mary Corbet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails