fredag 5 februari 2016

Projekt: Minatyrgarnnystan


Även om jag inte själv direkt gör minatyrer har lite av en soft spot för dem, speciellt när de görs med pärlor och/eller smyckesdelar då de kan vara både kreativa i användandet av material och så effektfulla då de ibland bara består av ett par olika komponenter.

Dagens tips är garnnystan i miniatyr, som helt enkelt görs genom att vira brodergarn runt en billig ponnypärla i plast. För extra realism kan en banderoll fästas runt nystanet. Instruktioner finner du hos exempelvis SAS Mini Dolls, Casey's Minis och KathieB's Minis.

Tanken är att garnen ska användas i miniatyrsammanhang, men visst skulle de också passa i smycken till någon som älskar att virka (eller sticka)? Tänk bara på att använda ett tåligt papper eller papperliknande plast för banderollen eller välj Caseys variant utan banderoll.


PS! För en liten sammanställning av tidigare bloggposter på temat minatyrer, se detta blogginlägg.


Foto: SAS Mini Dolls (övre) respektive Casey's Minis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails