torsdag 4 februari 2016

Projekt: Gulligt och bulligt silverhjärta


Cookson Golds blogg finner du instruktionerna till detta lilla bulliga hjärta, som är utstansat, kupat i en puckelanka och ihoplödat på tre ställen med generösa gap att trä en kedja, lädersnodd eller liknande genom.

Bloggen tipsar också om att skapa en egen finish på hjärtat genom att exempelvis hamra med en kulhammare, mönstra i en vals eller stansa/gravera in motiv innan de två sidorna sätts ihop.

Du kan använda dig av samma teknik för många olika former så som blommor, fyrkanter, romber etc. Med öppningar mitt emot varandra kan hänget också fungera som slider. Här används silverplåt, men hänget kan förstås bli lika fint i andra metaller så som mässing, koppar, brons, tenn eller guld. Du kan till och med ha projektet som inspiration för ett hänge i metallera eller porslin.

Foto: Cookson Gold


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails