tisdag 16 februari 2016

Inspiration: Pantone Fall 2016 Fashion Color Report


Förra veckan presenterade Pantone sin färgtrendrapport för höst- och vintersäsongen 2016-17. Något som är noterbart är att den inte innehåller de två färger som utsågs till årets färg 2016, blå Serenity och rosa Rose Quartz, utan istället ersätts de med ljusare blå Airy Blue och gammelrosa/hasselnötsfärgade Dusty Cedar (se jämförelsen nedan). De fortsätter däremot med sin unisextrend, en palett för både dam- och herrmode.
Paletten beskrivs som "a unity of strength, confidence and complexity" baserad på en önskan efter lugn, styrka och optimism.Det är en palett med grundande jordnyanser som livas upp med klickar av lysande färger.  Blått för det konstanta, himlen som alltid finns där ovan oss. Grått för stabilitet. Röda nyanser för tillförsikt och värme medan ljung och senap står för en touch av det exotiska.


Som vanligt är höstfärgerna murrigare än vårfärgerna. En jämförelse mellan de båda paletterna kan du se nedan.
Hela rapporten kan du läsa på Pantones hemsida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails