onsdag 9 december 2015

Projekt: Enkla ringar av läderspill


Små läderbitar är perfekta att göra ringar av. Ett enkelt sätt att skapa läderringar är att helt enkelt sy ihop ändarna på en kort läderrem med stark tråd som exempelvis tigergarn, vaxad lintråd eller knapphålstråd.

Instruktioner till ringarna ovan, från Inspire to Make, finner du på Instructables. Här utgör stygnen en del av ringens design, men man kan förstås också bara trä ihop ringen med en enkel knut, som göms på ringens "baksida", vilket du kan se i Lana Red Studios ringprojekt.

Läderspillet behöver inte vara eller trimmas till en rak bit – se denna ring av en asymmetrisk läderbit, som gjorts av Scabby Robot. Inte en ring, men ett diy-projekt som också kan vara inspirerande och som använder sig av en asymmetrisk form hittar du här.


Foto: Inspire to Make


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails