torsdag 8 oktober 2015

Projekt: Trädda daisy spacers

Daisy spacers används vanligen som mellanpärlor, som mellanrum eller buffertare mellan större pärlor som står i fokus. Men de kan också få stå i centrum själva ibland. Som när man utnyttjar deras speciella utseende när de träs på rad. Här är några exempel på smycken som sätter daisies i fokus.

Enkla armband eller ringar kan göras genom att daisies träs på elastisk tråd, med eller utan en fokalpärla. Exempel på detta finner du hos Spoilt Rotten Beads. Tänk bara på att metallpärlor kan vara tunga och ha hårda kanter, som sliter på elastisk tråd så använd en tålig tråd, helst dubblerad.

Ett maffigare smycke skapar Jenna Colyar-Cooper, som trär pärlorna på tråd för att skapa stora länkar, som utgör ett kedjearmband.

Man kan också använda sig av daisies i sektioner, som i örhängena hos This Year's Dozen.

För att variera sig kan man använda dubbla daisy spacers, som hos TTE Designs.

Ytterligare en variant är att använda sig av daisies i olika storlekar för att skapa en graderad form, som i detta örhängesprojekt från Mill Lane Studio.
Tips: För en liknande, men ändå annorlunda effekt då kulorna på pärlorna griper in i varandra bättre, får du om du istället för daisies använder dig av snowflake spacers.


Foto: Spoilt Rotten Beads (överst) respektive Mill Lane Studio (nedre).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails