Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 7 oktober 2015

Projekt: Silver och svärtat stål






Caitie Sellers är en smyckeskonstnär som skapar smycken i silver och svartglödgad ståltråd där den svarta tråden skapar vad som mest liknar skisser av urbana landskap och miniatyrer av järnsmide. På hennes hemsida kan du se mer av hennes alster – den är väl värd ett besök!

Finner du hennes stil och teknik inspirerande kan du sedan lära dig grundtekniken av hennes i projektet Create Contrast with Blackened Steel & Silver Solder. Projektet publicerades ursprungligen i Art Jewelry magazine November 2014, ett nummer du fortfarande kan köpa från tidskriftens hemsida.

Även andra har på olika vis kombinerat silver(lod) och svärtat stål/järn. Man kan förstås kombinera svartoxiderat silver med polerat silver eller polerat stål med svartglödgat stål om man "bara" är ute efter färgkombinationen och kontrasten mellan matt och blankt, men det är något speciellt med att också kombinera metaller.


Foto: Art Jewelry magazine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails