onsdag 14 oktober 2015

Projekt: Silkesvirade ringar


Ett enkelt sätt att skapa textila pärlor och komponenter är att vira tråd runt dem. Tidigare har Trådvirade berlockarmband och Vira smycken med garn eller snöre tagits upp här på bloggen (och jag trodde jag skrivit om trådlindade pärlor, men kan inte finna inlägget så om ingen annan kan hitta den eller minnas att ämnet dykt upp på bloggen är det kanske dags att skriva om det också). Dagens tips är att linda träringar för färgglada smyckeskomponenter. Eftersom de är relativt små kan det vara ett bra tips för dig som vill använda upp restgarner från broderi- eller smyckesprojekt. Har du väldigt lite brodergarn/tråd kvar, vira det utanpå den färdiga ringen för ett randigt mönster.

Instruktioner till halsbandet ovan, som skapats av Divya N, finner du på favecrafts. Ringarna kan inte bara träs, utan även användas på andra vis, vilket du kan se i hennes örhängesprojekt.


Foto: Divya N


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails