onsdag 21 oktober 2015

Projekt: Maffigt knutet pärlhalsband


För ett tag sedan utökade DaWanda sin sajt med en DIY-sida där du hittar en mängd olika projekt med allt från papperspyssel till recept. Och förstås smycken.

På sajten finner du bl. a. detta knutna halsband av Potts Blitz. Föredrar du instruktioner på tyska finner du det på kreatörernas blogg här. De har valt att göra ett maffigt smycke med stora träpärlor (exakta storlekar anges dock ej), men tekniken skulle även kunna passa för mindre pärlor eller andra former.

En annan variant på detta halsband finner du i en YT-video från Alive4fashion. Där syns tydligare hur trådarna knyts och hur halsbandet avslutas. Annars är det som mest skiljer sig från det förra halsbandet att här används sex olika storlekar på pärlor istället för bara tre för en graderad effekt.

Tips: Gillar du detta sätt att knyta/trä pärlsmycken kanske även Sugar bracelets och Kinesisk kronknut med pärlor är av intresse.


Foto: Potts Blitz


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails