måndag 19 oktober 2015

Projekt: Avslut för läderrem med lampworkhattpinnar


Det finns många intressanta sätt att använda lampworkhattpinnar (och andra hattpinnar med stora, dekorativa huvuden). Tanken har länge varit att samla några av dem i en bloggpost – eller allmänt olika sätt att använda hattpinnar – men än har det inte blivit av, utan det är bara enstaka tips som dykt upp då och då. Så som Connector av lampworkhattpinne.

Från samma kreativa pärlmakare kommer projektet Headpin cuff tutorial där hattpinnarna används som avslut på läderremmen samt som utsmyckning på den. Hattpinnar kan vara ett kreativt alternativ om du har svårt att hitta snygga avslut, men inte vill göra egna från grunden. Typen att hattpinne du använder kan varieras – bara "huvudet" är stort nog att inte slinka igenom hålet. Man skulle även kunna använda en vanlig hattpinne med platt eller kulformat huvud och trä en pärla eller pärlhatt på den som alternativ.
Vill du göra egna lampworkhattpinnar, se Skapa exklusiva hattpinnar i lampwork (idag finns många fler YouTubetutorials än de som länkas till där så sök på YT själv också) och Blomhattpinnar av emalj. Vill du använda dig av gamla dekorativa hattpinnar så kan tipsen här vara användbara.


Foto: Caroline Dewison


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails