fredag 23 oktober 2015

Jul: Adventskalendrar för smyckesmakare

Även i år har Panduro skapat en adventskalender för smyckesmakare. Varje dag, ända fram till jul, får du en liten materialsats för ett enkelt smycke. Kalendern innehåller pärlor och smyckesdelar samt en vägledning, men däremot inte de verktyg som behövs (flacktång, rundtång, avbitare, sax, lim, tändare eller tändstickor och ev. måttband). Mer om deras Jewellery Calendar kan du läsa här.

Panduro är den enda butik jag känner till som gör denna typ av pysselkalendrar, känner du till någon annan så tipsa gärna!


Egen kalender

Vill du inte köpa Panduros kalender kan den kanske inspirera till en egen kalender – till dig själv eller någon annan. Idéer till hur du rent praktiskt kan utforma din kalender, allt från påsar på ett snöre till en låda med minilådor som kan återanvändas flera år, se exempelvis Pinterest eller bildgoogla. (Se även förra årets pandurokalender här.)

Ett roligt alternativ är adventskalenderswappar, vilket du kan läsa om här.

Kalendrar av denna typ kan delas in i tre huvudkategorier: kalendrar med ett miniprojekt per dag (som Panduros kalender), kalendrar med någon komponent per dag som ackumuleras till ett projekt till jul (jmf Adventskalenderhalsbandet i länken nedan) samt kalendrar med blandat smyckesdelar/pysselmaterial utan projekt i åtanke. Swapparna hamnar vanligtvis i den sistnämnda kategorin.

För mer pärlrelaterade adventskalendertips av varierande slag, se Adventskalenderhalsband och Pärlor och choklad.


Foto: Panduro Hobby


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails