tisdag 20 oktober 2015

För barn: Smälta plaströrspärlor på annat vis

Plaströrspärlor (Nabbi, Hama) är gjorda för att lätt kunna smältas. Oftast används denna egenskap för att göra pärlplattor där pärlorna fogas samman genom att strykas. Andra sätt att smälta pärlorna har dock dykt upp. Ett projekt som dyker upp här och där går ut på att smälta pärlorna i ugn så att de blir platta heishipärlor – läs mer om det här. Eller så använder man dem i pärlsmältning, då pärlor fylls i en form och upphettas i ugn tills de helt smälter ihop.

Ytterligare ett sätt att omforma pärlorna genom att värma upp dem hittar du hos Club Chica Circle där pärlorna stryks efter att ha trätts upp på tråd, vilket både ger dem en ny form och får dem att hålla ihop i det mönster de lagts ut.

Inget jätterevolutionerande, men kanske ett tips om barnen (eller de vuxna) vill variera sig och testa något nytt med en vanlig pärla.


Foto: Club Chica Circle


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails