torsdag 24 september 2015

Projekt: Stickad effekt i lera


Igår var det höstdagjämning och det går inte att förneka att de kalla årstiderna är på väg. Så varför inte njuta av de bästa hösten och vintern har att ge -- och fokusera på det mysiga med kalla dagar, så som En kopp varm choklad eller fluffiga, varm stickade verk. Ja, i detta fall dock snarast en hyllning till stickningen i form av stickade effekter efterliknade i polymerlera.

Den enklaste tekniken att imitera stickning är att helt enkelt tvinna samman strängar av lera och placera dem intill varandra, så som i exempelvis Sweet Willow Designs Faux Knit  Mitten Earring tutorial och PuddingFishCakes video (ovan). För en lite mer avancerad kombination av räta och aviga maskor, se Claire Wallis tutorial samt även hennes Flickralbum.

Gillar du flamfärgat garn så kan du skapa denna effekt i lera antingen genom att blanda olika färger av lera eller genom att måla den efteråt, som i Creator's Joys tutorial. Ett bildexempel på det förra -- dock inga instruktioner -- kan du finna hos True Blue Me & You (där även några av länkarna ovan först återfanns). Det finns en tutorial på Clay Lessons som också använder mixad lera, men sajten säljer inte längre till kunder inom EU så även det är bara skådebröd.

Maxxev på Craftster har en intressant variant värd att kika på. De alstren är tänkta att se ut som WIPs, med lösa trådändar och stickningen fortfarande på stickan.

För att skapa mer avancerade mönster, låt dig inspireras av olika stickmönster och utgår sedan från teknikerna ovan. Se t. ex. hur Irenka imiterat kabelstickning i sitt armband.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails