onsdag 30 september 2015

Pärlsort: Daisy spacer02624-001A-Antique-Copper-Daisy-Spacer-BeadsDaisy spacer är en klassisk mellanpärla, som i princip kan beskrivas som en liten ring av kulor. Pärlorna görs i både ädelmetall och (oftast pläterad) oädel metall. Modellerna kan se lite olika ut och de kommer i olika storlekar, både med avseende på diametern och storleken på kulorna. Vissa varianter har även en bredare ring innanför kulorna.

Daisy spacers används oftast på ett av två vis: en och en mellan större pärlor (själva definitionen av "mellanpärlor") eller trädda på rad då de påminner om en kedja gjord av småpärlor (projekttips på detta kommer snart). Vissa daisies passar bättre ihop än andra så du kan behöva testa några varianter innan resultatet blir perfekt -- undvik det billigaste "tibetsilvret" eftersom de pärlorna kan vara ojämna med kulor som flyter ihop och därför lite passar ihop lika bra.

Besläktad med daisy spacer är snowflake spacers, som du kan läsa om här. De passar ännu bättre än daisy spacers till att trä på rad då kulorna på snowflakes griper in i varandra bättre än kulorna på daisies.


Foto: Big Bead Little Bead [via Flickr.com], cc by-nc-nd 2.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails