tisdag 9 juni 2015

Projekt: Pärlade spetsmotiv

Att brodera pärlor på spetsmotiv kan ses som ett alternativ till att brodera på mönstrat tyg där man "fyller i" motiven med pärlor på samma sätt som man fyller i en målarbok med färger. Spetsmotiven kan användas på olika vis, i all från smycken till textila tavlor till klädesplagg (som påsydda applikationer).

Fotot ovan kommer från Braintree Clothings blogg där du finner instruktioner till en romantisk pärlad brooch i vintagestil. Ytterligare några projekt i form av spetsmotiv på tyg (för tavlor) finner du i boken A - Z of Bead Embroidery, som du kan läsa en recension av här. Ett pärlat spetsmotiv syns på bokens omslag och ett annat kan du se i recensionen.
Ett snyggt exempel på hur spetsmotiv kan användas som bas för pärlbroderade smycken kan du  se i Haute Ice Beadworks halsband Persephone's Return. Inget projekt dock, bara ögongodis och inspiration.

Vill du inte göra något så omfattande kan du istället fokusera på att enbart använda lite större pärlor och bara fylla i några detaljer i spetsmotivet, som hos Elemental Carbon och Erin's Ever After.


Foto: Braintree

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails