fredag 17 april 2015

Verktyg: Runda jiggar


De vanligaste mönsterjiggarna, som smyckestillverkare använder sig av är platta (läs mer om dem här), men det finns också jiggar anpassade för att göra armband och fingerringar. Som med de platta jiggarna finns det varianter att köpa färdiga, men det går också att göra sina egna, specialanpassade hjälpmedel.

Armbandsjiggen är aktuell just nu då Beadalon nyligen presenterade sin 3D Bracelet Jig som är tänkt att underlätt tillverkandet av armband i metalltråd. Den kan du läsa mer om på produkthemsidan och där finns även instruktioner så väl som ett litet inspirationsgalleri.

Ringjiggar har jag inte sett några färdiga, men på M.A.I.L:s hemsida finner du instruktioner till hur du gör din egen jigg (för valknutsringar) av en rundstav eller biljardkö. Instruktioner till ringarna finner du här.Video: Beadalon, Foto: Anon (via M.A.I.L.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails