onsdag 1 april 2015

Projekt: Sjaletthalsband i netting
Netting är en enkel teknik, som ger ett följsamt pärlarbete idealt för drapering -- något som syns väl i "sjaletthalsbanden" man kan finna på nätet. The Beading Gem's Journal har både länkar til tutorials och en sammanställning av inspirerande bilder på sådana halsband. Hon hänvisar till instruktionerna på Biseroplet, vilka även återfinns här med fler inspirationsbilder. Det finns även instruktioner -- även de på ryska -- på Biserok. Halsbanden är ofta korta, men som du kan se här, går det även att anpassa mönstret för längre halsband.

Modellen fungerar bra för så väl enfärgade halsband som enkelt mönstrade (se fotot ovan) och mönster med bildmotiv, vilket du kan hitta mönster till här. Ett exempel på hur färdiga halsband med motiv kan se ut finns här.

Fler inspirationsbilder kan du hitta på nätet genom att bildgoogla Косынка из бисера.Foto: KlenikOl (överst) respektive Biseroplet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails