onsdag 8 april 2015

Övrigt: Pärlrelaterade aprilskämt
För exakt en vecka sedan var det första april, vilket i sedvanlig ordning innebar aprilskämt, något som inte ungått en del pärlbutiker. Två av dem var amerikanska Fusion Beads och Artbeads.

Artbeads valde att skämta om tidskrävande tekniker och automatisering i form av en "symaskin" som du kan sy ett armband med på bara fem minuter, den fantastiska Seed Bead-O-Matic. Varför göra det tråkiga grundarbetet för hand när du kan automatisera den deln och istället ägna tiden åt utsmyckning (embellishing)?

Bilden ovan av pärlmaskingen är saxad från butikens nyhetsbrev, som du kan läsa här om du missat det.

Det var faktiskt inte bara Artbeads som var inne på detta spår. Även Mirrix Looms skämtade om automatisering med sin sprillans nya The Automatic Loom som inte kräver något tidsödande arbete. Du behöver inte längre varpa väven, trä upp pärlor eller lära dig några som helst kunskaper i vävning. Den nya vävstolen sparar dig många timmars vävning.

Fusion Beads avtäckte den senaste pärlinnovationen: PastaMates, det färgstarka pärlsystemet med flera olika pärlfomer och -färger. Dessutom med en bonus för den miljömedvetne då de dessutom kan "återvinnas" i form av en god pastarätt. Bara klipp upp smycket, koka "pärlorna" och blanda med valfri pastasås.

Bilden ovan är saxad från deras nyhetsbrev, som du kan läsa här. På deras blogg kan du dessutom få instruktioner till halsbandet och örhängena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails