torsdag 12 mars 2015

Shoppingtips: Ny lista över svenska pärlbutiker

Det finns en ny länk i länklistan på sajter med butikslistor. Svenska Pärlbutiker är en ny sajt där du numera kan finna den butikslista som fanns på nu nedlagda Nätverket Inspira. Sajten drivs av Noora Peura, som äger butiken Silvergrejs och som drev Inspira.

Listan är uppdelad på nätbutiker och fysiska butiker (från vanliga butiker med regelbundna öppettider till lager som öppnas efter överenskommelse). För att listas måste butiken vara baserad i Sverige och vara registrerad för f-skatt samt uppfylla de kravs som ställs på butiker i konsument- och e-handelslagarna. Sajten lägger upp namn och länk till de butiker som uppfyller kriterierna och sedan kan butikerna själva lägga till en kort presentation och berätta om sitt sortiment. Besökaren kan sedan använda sig av den avancerade sökfunktionen för att söka i detta innehåll. (Notera dock att inte alla listade butiker har hunnit lägga in sin information.) Fysiska butiker kan filtreras efter län så du kan hitta just de butiker som är relevanta för dig.

Snart kommer det även finnas möjlighet för pärlbutiker att annonsera på sajten samt få utrymme för mer information (bl. a bild och fler punkter i sortimentet) mot en mindre årsavgift. Intänkterna kommer att gå till dift och underhåll av sajten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails