måndag 30 mars 2015

Projekt: Smycken av klädnypor

Säg det vardagsföremål som inte kan användas i smycken. Här har turen kommit till klädnypor, som hela eller i delar kan användas på många olika sätt. Projekten använder sig av vanliga klädnypor med en fjäder på mitten, men man kan förstås också vara kreativ med klädnypor av ett stycke trä, vilket Karen J Lauseng och ficklephonebug kan visa exempel på.

Kronan ovan är skapad av Kerstin Hammarsson för en utställning. På 365 saker du kan slöjda beskriver hon hur du kan göra din egen klädnypekrona.

För andra smycken kan vanliga klädnypor vara lite stora, men det finns minivatianter att köpa i pysselbutiker. Dessa kan träs på tråd som pärlor för ett halsband, vilket BabbleDabbleDo gör, eller hängas upp som berlocker i exempelvis örhängen, så som TitiCrafty gör.

Själva fjädern i en klädnypa är också mycket användbar som pärlupphängare. Ovan syns en bild från Mich L. in L. A. som visar hur du gör. Har du inga klädnypor kan du för övrigt imitera stilen med metalltråd, vilket Pandahall visar hur du gör.

Fjädrarna kan också länkas samman till armband, vilket beskrivs hos bl. a. So you think you're crafty och Making friends. Se även Flickr för ett exempel utan pärlor. Perfekt återvinning av fjädrar i trasiga klädnypor.

Om du använt dig av hela klädnypor till projekten ovan kan du sedan använda själva trädelarna till ett annat halsband så som Onelmon visar.~*~

Sist men inte minst kan också nämnas att klädnypor i trä kan vara mycket användbara som smyckshållare/-displayer. Nyporna fästs på väggen, en träbit eller fästs på en tråd. Många inspirationsbilder och tips på detta finner du på Pinterest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails