måndag 23 februari 2015

Teknik: Brodera pärlade uddkanter

Äntligen är bloggen tillbaka på ordinarie schema (hoppas jag). Nej, jag har inte varit krasslig ända tills nu, men annat har kommit emellan och det har varit lite knepigt tidsmässigt och inspirationsmässigt att komma tillbaks i bloggrutinen. Nu håller jag dock tummarna att jag ska vara tillbaka i sadeln. Denna vecka kommer att i stor utsträckning har tema "kom i fatt" med fokus på aktualiteter som missats under de bloggfria veckorna, men vi börjar med en ny teknik -- eller rättare sagt två varianter på uddar med ett och samma stygn.


Langettstygn kan användas på många vis, bland annat för att sy uddkanter. Mary Corbet visar på sin blogg, Needle 'n Thread, hur du kan sy två olika pärlade uddar med detta stygn. Den första varianten finner du här och den andra här. Skillnaden mellan de två är att du i den första varianten trär pärlorna på tråden och förankrar varje båge med langettstygn medan du i den andra varianten först syr bågar av tråd som du sedan broderar fast pärlor en och en på med langettstygn. Den första varianten är snabbare och enklare medan den andra varianten är stadigare och jämnare.


Foto: Mary Corbet/Needle 'n Thread

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails