tisdag 24 februari 2015

Nyhet: Swarovski Innovations Spring/Summer 2016
I början av februari presenterade Swarovski som vanligt sina nya färger och produkter för nästa vår- och sommarsäsong. Temat för säsongen är "between heaven and earth" och färgnyheterna handlar om ljusa, varma nyanser och innovativa pastelleffekter.

Den nya färgen heter Blush Rose, en rosa nyans som beskrivs som mjuk och glad, sofistikerad, modern och mycket feminin. Nyaste yteffekten är solgula Crystal Metallic Sunshine, "the season's most eye-catching hue".

Paret kompletteras med Crystal Lacquer och Crystal Pastel Pearls. Crystal Lacquer är ett opakt lack i pastellnyanser, som appliceras på baksidan av kristallerna på samma vis som foliering. Resultatet är opaliserande, mjuka färger. Effekten finns i fem nyanser som matchas med de nya matta, pudriga pastellfärgerna på pärlimitationerna.
Utöver nya färger presenterades även nya former. Kristallpärlorna utökades med ett gulligt hjärta och en smaragdslipad pärla. Nytt är också halvborrade droppar och vridna droppar. Ett tydligt tema framträder också bland hängena och smyckestenarna: spiritualitet med motiv som Buddha, grekiska kors, månskära och Fatimas hand (även kallad Hamsa). "Merging history with modernity has become an important design principle, combining chic looks with symbolic value", beskriver Swarovski kollektionen.

Minsta nyheten är Xero chaton, Swarovskis minsta smyckesten i storleken PP 0. Företaget har lyckats skapa en precisionsslipad kristall i en storlek som tidigare verkat vara omöjlig. (Jag har ingen uppgift om storleken, men som jämförelse är den snäppet större storleken PP 1 0,8-0,9 mm i diameter.) UPPDATERING: PP 0 är 0,7 mm -- du kan se en video om stenen här, vilken bl. a. visar kristallen på en fingertopp för att riktigt ge en känsla av hur liten den är.

Mer om nyheterna kan du läsa på Swarovskisajten Create Your Style och/eller Crystals from Swarovski. En lättöverskådlig översikt över nyheterna (och tidigare säsongers nyheter) har E. H. Ashley.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails