torsdag 15 januari 2015

Referens: Minilektion i lampworktermerPoint BreakLampworkers har många olika termer för material och tekniker de använder sig av när det skapar sina glaspärlor. Tre av dem presenteras närmare på bloggen Art Jewelry Elements: frit, murrini och stringer. Förutom att förklara orden så visar Sue Kennedy där hur de tre materialen ser ut både som "råmaterial" och i färdiga pärlor.

Är du nyfiken på hur de mönstrade murrinistavarna tillverkas finns det bilder på processen här. Bildsviten avslutas med bilder på hur man sedan gör en typ av millefioripärlor av dem. (Mer om millefioripärlor kan du läsa här.)

På fotot ovan, som valts för att illustrera blogginlägget här, så ser du inte de tre ovan nämnda produkterna. Förutom murrini (ovan till höger) ser du rods (glasstavar som är själva grundmaterialet man jobbar med; ovan till vänster) och shards (stora, tunna glasskärvor; nedan till höger). Hur shards tillverkas och används kan du se i denna video.


Foto: kitzbitz art glass by Jolene [via Flickr.com], cc by-nc-nd 2.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails