tisdag 27 januari 2015

Inspiration: Tvålsmycken för dig på resande fot


Smycken kan göras från många udda och (mer eller mindre) obeständiga material som is, kandisocker, godis, salt och levande blommor. De kan även göras av eller med material som ger dem extra funktioner så som parfymmedaljonger och cerathängen. Det är därför kanske inte så konstigt att man på Kickstarter kunnat finna ett projekt under namnet 3D Printed Travel Soap Jewelry, skapat av Lily Su, tvåltillverkaren bakom företaget Yours in Soap vars signatursmycke är en tvål med motiv av ett foster (kan ses i videon ovan).

Med kampanjen ville hon ta sitt företag till nästa nivå genom att skapa ett resetvålssmycke som kombinerar " fine art, jewelry design, beauty and 3D printing technology". Smyckena utgörs av halsband, armband och fingerringar fyllda med dofttvål, som är tänkta att ta med sig på resor och liknande där man kan behöva några små resetvålar. Och varför då nöja sig med att ta med sig tvålen i tråkiga plastförpackningar när man kan bära den och njuta av den under hela resan, frågar sig Lily Su.

Det verkar finnas ett intresse för dessa udda smycken: i julas nådde kickstarterkampanjen det uppsatta målet efter att ha backats upp av 38 finansiärer.

Detta är dock inte första gången tvål används som smyckesmaterial. Konstnären Katrina Ludwig, som gjort ovan nämnda is- och saltsmycken, skapade i konstprojektet Soap Jewellery pärlhalsband och ringar av tvål. Även om deras användning nämns i konstnärens beskrivning av projektet så är dessa smycken ändå kanske främst tänkta som just konstobjekt, inte bara en udda förvaring av en konsumtionsvara.

1 kommentar:

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails