fredag 19 december 2014

Projekt: Snabba smyckesidéer from Humblebeads
Det är snart jul, men än finns det tid att göra små, snabba smycken att ge bort eller själv bära under julhelgen. Heather Powers, som är kvinnan bakom Humblebeads, har samlat ihop några av sina gratisprojekt, som går att göra på under en halvtimme här. Ytterligare ett snabbt smyckesprojekt från Heather hittar du för övrigt på Art Bead Scene Blog.

Även om du inte har just hennes pärlor/hängen eller några liknande så kan de kanske ändå vara lite av en sista-minuteninspiration till dig som skulle behöva göra ett eller flera smycken inför storhelgen. En genomgående forumla är en eller ett par fokalpärlor med wowfaktor samt små detaljer som några dinglande småpärlor eller snygga metalldelar. Färg och form är viktiga komponenter: i de rödgröna örhängena gör färgen mycket av designen medan de frostiga lövörhängena blir speciellt snygga då facetterade metallpärlor bryter av de runda(de) formerna.

Örhängen är perfekta sista-minutenprojekt, inte bara för att de är små i sig utan för att det bara behövs ett par fokalpärlor som grund. Vill du istället göra ett hänge kan du, som i ugglehänget i mitten till höger, och fästa berlocker/hängen och/eller pärlor lager på lager om en enda fokalpärla känns för mesigt eller enkelt. (Se mer lager-på-lagerhängen här.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails