måndag 24 november 2014

Jul: Adventsljus med pärlor


På söndag är det första advent så nu är det hög tid att tänka på adventsljusstaken om du tänker ta fram en sådan. Som med det mesta kan man piffa till ljusen lite extra med pärlor, smakfullt minimalistiskt eller glamoröst over-the-top. Fokus här ligger främst på det förra, framför allt på ljusstakar med bokstavspärlor samt på ljus med berlocker.

Adventsarrangemanget ovan från bloggen Trädgårdsflow har pyntats med bokstavspärlor på snöre. Där används pärlorna för att bokstavera första, andra, tredje och fjärde, men de kan även användas för att skriva andra ord eller budskap som i exempelvis denna adventsljusstake.

Vill du ha mer pärlor på ljusen så har Panduro en inspirationsbild här. Där används metalltråd istället för snöre, vilket gör arrangemanget mindre brandfarligt.

Berlocker är också perfekta som ljusdekor. Ovan ännu ett adventsarrangemang från Trädgårdsflow, denna gång med stöpta ljus istället för blockljus.

Du kan även kombinera flera berlocker, inklusive sifferhängen, som hos Art & Home. Större sifferhängen kan också passa: Inspirationsbilderna Stilfullt arrangemang och En rustik jul från Panduro använder sig av riktigt stora dekorhängen, men de kan ändå vara en inspiration för dig som vill använda smyckesdelar.

Ytterligare exempel på pyntade adventsljus finner du hos Bo Bedre och Desde my ventana (troligen ej originalkälla).

~*~

En adventsljusstake av pärlor snarare än dekorerad med dem finner du i tidigare inlägget Ljusstake med träpärlor.


Foton: Trädgårdsflow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Related Posts with Thumbnails